A három lány, Szilvi és a rejtőzködő

Nemtől, fajtól, politikától mentes blog - igaz, megélt történetek

A hit

2023. december 12. 18:09 - dimovits

Nagyon nagy szükségünk van a hitünkre. A hitre, ami átsegít a nehézségeken, a mindennapi anyagi problémáidon, egy betegségen, egy elváláson vagy azon, ha valakit elvesztesz. Vagy ha elveszíted a vagyonodat, hited van arra, hogy egyszer minden rendben lesz. A hit segít átlendülni mindezeken a problémákon, amiket most felsoroltam. A hit átsegít, átlendít a nehézségeken. Hisszük, hogy valaki, valami meghallgatja a kívánságainkat, az imáinkat és minden jóra fog fordulni. Ha hited van.

shutterstock_249256534-1000x667.jpg

Mondhatnám, hogy majdnem mindenre képes vagy, képes vagy feldolgozni a haláleseteket, egy elválást, anyagi veszteséget. A hit által akár a drogfogyasztásból is kigyógyulhatsz, ha hiszel. Érdekes, hogy mindenki másban táplálja a hitet, ki a vonzás energiájában, ki az univerzumban, ki Jézus Krisztusban. Vannak emberek, akik csak Istenben hisznek. Vannak emberek, akiknek hitük van rá, hogy az ördög útját járják. Ki miben hisz. És érdekes, mindegyik működik!

Valamilyen formában ezek működő dolgok. Én most azt mondom neked és magamnak, hogy higgy önmagadban, és kérhetsz segítséget a föntiektől. De a problémát neked kell megoldanod. Lehet, hogy a hit által, de a probléma megoldója te vagy, a hit, ami átsegít és átlendít a nehézségeken. De a probléma megoldója te vagy, te vagy, aki megteremt, te vagy, aki létrehoz, te vagy, aki megoldja, te vagy, aki véghez viszi. Te vagy a teremtő, te vagy a mindenható. Ettől függetlenül lehet hited, elhiheted, és lehet, hogy jobb is, hogyha hiszel benne, hogy ha van tőled nagyobb, jobb és tisztább, egy felső hatalom, aki téged támogat.

Nekem is van hitem. Én is hiszek. Hiszek egy sokkal jobb, sokkal tisztább, sokkal nagyobb felsőrendű hatalomban, mint ami én vagyok. És kérem a segítséget, és úgy gondoljátok, hogy megkapom. Működik és létezik. De mindez mellett kellek hozzá én, önmagam, az ember, aki véghez viszi, aki megteszi, aki megcsinálja. Kellek hozzá én, te, a lélek, ami erőt ad a testnek, hogy menj, amíg a lábad visz, meg ne állj! Mert föntről jön a segítség, de kell hozzá az a finom, parányi, érzékeny lélek, ami ezt befogadja, és erőt ad az erőtlen testnek, és megtisztítja a zavaros gondolatokat. Ha hited van, újjá tudsz születni minden nap a semmiből, és képes leszel valamit csinálni.

Emberek, nem tudjuk, hogy mennyi időnk van, mennyi időt tölthetünk itt a földön, és kinek mennyit osztott Isten vagy bármit is mondhatnak rá, hogy ki vagy mi. Mindenkinek legyen békés, boldog és élményekben gazdag élete! Kitartást kívánok nektek, hogy a nehéz pillanatokban legyen erőtök leküzdeni és felülemelkedni a nehézségeken. Ahogy Bruce Lee mondta valamikor, légy olyan, mint a víz, tiszta és a családod részére fogyasztható, és hogyha kancsóba öntenek, akkor hiába veszed fel a kancsó formáját, de nem lesz belőled kancsó, megmaradsz tisztán önmagadnak. A víz, ami mederbe ömlik, és később hogyha kiszárad a meder, abból csak gödör lesz. Hát legyetek tiszták, őszinték saját magatokkal szemben, és a hozzátartozótok számára fogyaszthatók lesztek, mint a víz! Víz, ami nélkül nincs élet, és amivel, ha nem öntözöd meg, még a virág is elhervad. Hát így kívánok békés, boldog ünnepeket mindenkinek! Sziasztok!

Ezt az írást a családomnak ajánlom.

 

Dimovits Szilveszter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meselgeto.blog.hu/api/trackback/id/tr9618279693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása