A három lány, Szilvi és a rejtőzködő

Nemtől, fajtól, politikától mentes blog - igaz, megélt történetek

A rabbi imája

2022. október 16. 14:33 - dimovits

Manhattanben egy házaspárnak a hatéves kisfia haldoklott. A szülők ezt sehogy sem akarták elfogadni, kétségbeesésükben felkeresték a helyi gyülekezeteket, hogy imádkozzanak a gyerekért. Felkeresték a zsidó közösség rabbiját is, imádkozzon, gyógyítsa meg Isten a gyermeküket.

letoltes_3.jpg

Az idős, 97 éves rabbi a maga bölcsességével így szólt:

- Hölgyem, én teljesen megértem magát, és igazat is adok Önnek, de tudja, az Örökkévalónak valamiért terve van a kisfia halálával. Tudom, ezt Önnek nagyon nehéz megérteni és elfogadni, de ha már az orvostudomány sem tud érte tenni, és ha már kétszer visszahozták a halálból, higgye el, valamikor ha fájó szívvel is, fejet kell hajtani. Az a gyerek szenved, fájdalmai vannak. Én imádkozni fogok, hogy az Úr könnyítse meg neki az útját.

A szülők ebbe nem nyugodtak bele, majd az interneten 13 000 ember imádkozott, könyörgött a kisgyerek életéért hónapokon keresztül. A rabbi is imádkozott, hogy minél hamarabb jusson el a kisfiú a paradicsomba az Örökkévalóhoz. Ez persze a szülőknek nem tetszett, és nem fogadták el a rabbi imáját.

Emberek, lássatok csodát: meghallgattattak az imák, a kisgyerek meggyógyult. Felnőtt ember vált belőle, befejezte a középiskolát, az egyetemet, megnősült, majd egy nap részegen 16 embert lőtt agyon.

Egy bölcs rabbi imája egy ártatlan gyerek lelkéért, mert csak ő látta Istennek valódi akaratát.

 

Dimovits Szilveszter

Szólj hozzá!
Címkék: zsidóság

A bejegyzés trackback címe:

https://meselgeto.blog.hu/api/trackback/id/tr4717955458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása